Je opslagruimte ..... hoe werkt dit?

Om de berichten of de webpagina's leuker te maken, heeft Omni-Chat de mogelijkheid om afbeeldingen naar de server te uploaden of in te voegen.
Hier volgt een stappenplan om het uploaden van bestanden, het indelen van je opslagruimte en het plaatsen van een afbeelding te vergemakkelijken.  Het stappenplan is in drie onderdelen gesplitst namelijk:

I. Het aanmaken en beheren van je mappen.
 II. Het uploaden en beheren van je afbeeldingen.
III. Meer opslagruimte creëren.

Hoe ga je te werk?

- Het aanmaken en beheren van je mappen
.

Zorg dat je op de homepagina van Omni-Chat bent aangemeld met een geldige account en klik in de linker kolom voor "Mijn opslagruimte" of op het tabblad "Groepen" en vervolgens zoals hier met de rode pijl wordt aangegeven.

In beide gevallen komt het volgende scherm in beeld:

1. Door op te klikken kun je een brontype selecteren. We onderscheiden de volgende brontypen:

File: bedoelt voor bestanden.
    Image: bedoelt voor afbeeldingen.
    Flash: bedoelt voor flashbestanden.
    Media: bedoelt voor filmpjes en muziek.

Door een keuze te maken, kom je in de opslagruimte van dat brontype.

2. Hier kun je per brontype mappen aanmaken en binnen de map kun je weer submappen maken. Door op te klikken, kun je een (sub)map ook weer verwijderen.

3. In de linker kolom kun je een map selecteren. De naam van de map waarin je bezig bent wordt in de gele balk weergeven.

De overige functies in dit veld worden hierna omschreven.

- Het uploaden en beheren van je afbeeldingen.

Druk op "Create New Folder"  en het kan zijn dat er gevraagd wordt dit scriptvenster tijdelijk toe te staan. In dat geval druk je op ja en je krijgt het volgende scherm in beeld.

Je kunt nu een naam toekennen en vervolgens op OK klikken. De map schuift nu in alfabetische volgorde in de lijst.

Een afbeelding uploaden.

Elke account heeft 3 Mb  aan opslagruimte. Om een upload naar jouw opslagruimte te creëren, selecteer je eerst welk brontype je wilt uploaden. Daarna klik je  op "Bladeren"

Een afbeelding uploaden gaat als volgt:

Zorg dat je bij nummer 1. eerst de juiste bron selecteert, nummer  2. is de hoofdmap op jouw opslag plaats en de nummers 3. - 4. geeft je actieve locatie weer.

Alvorens je de upload gaat starten, maak je op je computer een map en je verzamelt daar alle afbeeldingen die je in jouw opslagruimte wilt plaatsen. Ben er zeker van dat de afbeeldingen geen rare tekens in de tenaamstelling hebben. Kies voor korte benamingen en gebruik enkel - of _ tussen de woorden in om de leesbaarheid te vergroten.

Druk nu op Bladeren en zoek het up te loaden bestand op. Zodra deze gevonden en geselecteerd zijn, zal in het vak "Upload a new file in this folder" het juiste pad getoond worden, waar de bestanden zich bevinden. Druk nu op Upload en het bestand zal naar de Omni-Chat server geupload worden.

- Meer opslagruimte creëren.

Per account op Omni-Chat wordt gratis 3Mb aan opslagruimte meegeleverd. Als die ruimte ontoereikend is kun je eenvoudig en goedkoop meer ruimte reserveren. Zo hou je al je afbeeldingen op jouw groep in één account bij elkaar. Hoe dit te werkt gaat, wordt hier uitgelegd.

Ga weer naar je opslagruimte zoals dat hierboven is uitgelegd. Druk nu op "Extraopslagruimte": en het volgende
scherm komt in beeld:

Hier kun je een keuze maken en als je dat gedaan hebt komt de volgende tekst erbij:

Hier kun je aangeven hoeveel je erbij wilt hebben.  Maak je keuze en de volgende tekst komt erbij:

Even de kosten op een rijtje:
10 Mb: De kosten voor deze bestelling bedragen totaal € 1.50. Je ontvangt 1 smsje dat per stuk € 1,50 kosten.
20 Mb: De kosten voor deze bestelling bedragen totaal € 3,00. Je ontvangt 2 smsje(s) die per stuk € 1,50 kosten.
40 Mb: De kosten voor deze bestelling bedragen totaal € 6,00. Je ontvangt 4 smsje(s) die per stuk € 1,50 kosten.

De inhoud van het laatste scherm bevat tevens de werkwijze om je opslagruimte uit te breiden.

top

Mochten er vragen over blijven, neem gerust contact op met het Team Omni-Chat.