Het gebruik van Photobucket ..... waar dient het allemaal voor en hoe werkt het?

Elke account bij Omni-Chat heeft standaard 3Mb om afbeeldingen in de berichtjes te plaatsen. Als je daar niet genoeg aan hebt kun je bij Omni-Chat opslagruimte bijbestellen. Als je hier meer over wilt lezen, kun je hier het stappenplan lezen: ►  klikken a.u.b. ◄
Je kunt er voor kiezen om bij Photobucket  tot 1 gigabite aan afbeeldingen te uploaden.

Dit stappenplan is verdeeld in de volgende onderwerpen:
- Registreren bij Photobucket
- Uploaden van de bestanden
- Het gebruik van de afbeelding in jouw berichtje of webpagina op Omni-Chat
- Tips voor het gebruik van Photobucket

Registreren bij Photobucket:

Ga naar  de website van  Photobucket of
klik hier ◄.
Daar zie je  deze pagina en  klik op "join now".

Je komt op de volgende pagina, waar je  een naam  en een  wachtwoord invult en klik dan  op "next  step".

Vervolgens kom je op een pagina waar je jouw gegevens in kunt vullen. Klik tenslotte op "I accept. Sign me up!".

Je krijgt automatisch een e-mailbericht met je user id en wachtwoord. Bewaar deze  gegevens zorgvuldig.

Uploaden van de bestanden:
Nadat je bent geregistreerd kun je weer naar de site van Photobucket gaan en inloggen.

Vul je naam en wachtwoord in en zet eventueel een vinkje als je wilt dat de computer deze gegevens onthoudt. Klik op "Log in".

Je wordt ingelogd en je komt op jouw Photobucket. Je ziet een grote blauwe knop "Upload images & videos". Als je daar op klikt, kun je de bestanden op jouw computer opzoeken en selecteer welke ge-upload moet worden. Je kunt meerdere bestanden tegelijk. Als je klaar bent met het selecteren van de bestanden klik je op Upload.

Het gebruik van de afbeelding in jouw berichtje of webpagina op Omni-Chat:

Na het voltooien van de upload, ga je automatisch terug in jouw account op Photobucket. Je ziet nu op die pagina de afbeeldingen staan.  Desgewenst kun je onderschriften instellen.

Er zijn vier  mogelijkheden om een bestand op Omni-Chat te gebruiken.

1. Dubbelklik op het bestand die je op Omni-Chat wilt gebruiken. Klik er met je rechter muis op. Er opent een venster en kies voor kopiŽren. Ga naar de site of het bericht op Omni-Chat en klik op "plakken" en de
   afbeelding verschijnt in je scherm.
2.
Dubbelklik op het bestand die je op Omni-Chat wilt gebruiken. Naast het bestand zie je de gegevens zoals hier aangegeven:

Selecteer en kopieer de html-code en plak deze in je html-opmaak van je webpagina of je bericht op Omni-Chat. Als je een achtergrondje wilt gebruiken, plak je de html-code in de eigenschappen van het
  kader of tabel.

3.
Dubbelklik op de afbeelding die je op Omni-Chat in het album wilt plaatsen. Selecteer en kopieer de direct link en plak deze in een album op Omni-Chat.
4. Dubbelklik op de afbeelding die je op Omni-Chat in je profiel wilt plaatsen. Selecteer en kopieer de direct link en plak deze in in jouw profiel Omni-Chat. Geef er een korte naam aan en druk op "save changes".

Tips voor het gebruik van Photobucket:

- Op Photobucket kun je zelf albums aanmaken en de afbeelding rubriceren.
- Door gebruik te maken van de zoekfunctie kun je ook afbeeldingen van anderen gebruiken. Je kunt deze naar je eigen album kopiŽren en vervolgens gebruiken op Omni-Chat. Zo voorkom je dat een gebruikte
  afbeelding in een album van een ander door de ander verwijderd wordt, met als resultaat  dat je op Omni-Chat geen plaatje meer ziet.
- Je kunt ook de bulk-upload installeren.
- Je kunt ook filmpjes up-loaden die in een berichtje kunnen worden geplakt.

Mochten er vragen over blijven, neem gerust contact op met het Team Omni-Chat.