De help-index Scripts op Omni-Chat.

Wat is een script ?

Een script wordt ook wel botje of roombot genoemd. Een script is een programma waar je taken als roomeigenaar mee vergemakkelijkt. Je kunt  geen 24 uur per dag  aanwezig zijn om chatters te begroeten of jouw room in de gaten te houden.

In dit onderdeel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

De voordelen van een script:

Afhankelijk van het script biedt het voordelen. Elk script heeft een eigen werkwijze en invulling. Hier komen de belangrijkste mogelijkheden op een rij:

• je kunt zelf een welkomsttekst of topic inzetten.
  • je kunt de hamer codes veranderen op elk moment.
  • je kunt zelf op elk moment bepalen wie er een gouden of bruine hamer krijgt.
  • je kunt via het script een ban uitdelen al dan niet permanent.
  • je kunt de roombot op commando teksten laten generen.
  • je kunt de geschiedenis van de chatruimte bijhouden om te zien of iemand een nieuwe chatter is, of van nicknaam is veranderd, of wanneer de chatter voor het laatst in jouw room was.
  • je kunt alles wat er getikt wordt in logbestanden vast laten leggen.
  • je kunt de leeftijdchecker gebruiker om je doelgroep te waarborgen.

En zo zijn er nog tal van mogelijkheden en voordelen. Hoe uitgebreider het script, des te meer je de room kunt managen.

De nadelen van een script:

De nadelen van een script zijn een kwestie van smaak en hoe je naar iets kijkt.

• Er zijn mensen die het storend vinden als er elk kwartier een reclameboodschap in de room getoond wordt.
  • Er zijn mensen die het storend vinden om door de bot gekickt te worden (b.v. bij leeftijdscheck).
  • Bij verkeerde instelling kan de room onbereikbaar worden.
  • Bij aanpassing van het script zonder kennis kan de omgeving onstabiel worden. Je riskeert dan een ban voor het overbelasten van een chatserver.

Ook hier zijn best nog meerdere punten te noemen. Het belangrijkste is: hoe minder kennis hoe meer nadelen bij gebruik van een script.

Waar vind ik de scripts bij Omni-Chat:

Omni-Chat biedt haar roomeigenaren gratis scripts aan. Deze zijn eenvoudig te downloaden via de download pagina.
Deze is te bereiken door ►  hier ◄ te klikken. Je kunt de scripts ook via onderstaand tabel downloaden.

Kun ik ook een ander script van internet gebruiken:

Ja je kunt een ander script gebruiken. Je hoort wel het connectie van Omni-Chat in jouw script te integreren. Let op de is niet zonder risico. Niemand garandeert je dat het script deugdelijk gaat werken. Kennis van mRIC en programmeertaal voor scripts is aan te raden. Wellicht overbodig, maar Omni-Chat is dan niet verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen en zal eventuele schades aan de chatservers bij de gebruiker verhalen.

Waar kun ik hulp vinden over scripts van Omni-Chat:

Voorlopig wordt er voor scripts
geen ondersteuning geboden. In helpdesk of feedback kun  je altijd een vraag stellen. Hier onder vind je een menuutje waar je per script een stappenplan aan treft. Als je dit in alle rust doorleest, kun je een heel eind met het script uit de voeten.

Hoe maak ik een back-up van mijn script:

In de meeste gevallen wordt het script geïnstalleerd in de map C:Program Files. Druk met je rechter muis heel nauwkeurig op die map en kopieer deze naar een externe schijf.

Welk script gebruik ik voor mijn room:

Je kunt scripts opdelen in 2 categorieën:

• Protectiescript : het beschermt en regelt de instellingen van jouw chatruimte.
  • Gamescript : om spelletjes in jouw chatruimte te spelen. Het biedt veelal geen opties voor beveiliging.
    Als je met een gamescripts werkt, is het leuk om zelf een bestand met vragen samen te stellen. Er zijn op het internet voldoende vragen ter beschikking die je in een tekstbestand in de map van het script kunt zetten. Let hierbij wel op dat de naam van het bestand gelijk moet zijn aan het oorspronkelijke bestand en het pad waarnaar de vragen verwijzen moet ook juist zijn.

Kan ik meerdere scripts in mijn room hebben:

Ja je kunt meerdere scripts in 1 room hebben. Je moet er alleen voor waken dat ze elkaar niet gaan tegen werken of niet onnodig gaan flooden (= overbelasten van de chatservers). Als je kiest voor twee scripts tegelijk, zorg dan dat niet beiden dezelfde functies regelen. Bijvoorbeeld: je zet één protectiescript en één gamescripts in dezelfde room.

Hoe installeer en gebruik ik een script:

Dit is per script verschillend. Ook het gebruik en instellingen zijn per script verschillend. Onder de knoppen hieronder vind je afzonderlijke stappenplannen  voor elk script. Let wel dat menig antivirus- of internet-securityprogramma een virus waarschuwing kan geven. Dit kun je volledig negeren.

Kies uit onderstaande tabel een script.
Druk je op de naam, kom je in het stappenplan van dat script.
Door op de downloadknop te drukken, kun je het bestand op jouw pc installeren.

Schakel de popup-bescherming tijdelijk uit voor deze website!!!

Mochten er vragen over blijven, neem gerust contact met het